Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Forged

Rendezés:

A Grilltársaság Kft. a FORGED japán acél kések magyarországi forgalmazója.

Ezek a kézzel kovácsolt vanádium-acél kések nem csak kiváló minőségűek, de a házi chef brilliáns és gyönyörű vágó eszközei is, melyek minden szenvedélyes késrajongót elkápráztatnak.

A konyhaművészet minden fázisára kínálunk FORGED pengéket, a zöldséges késtől, a chef késeken át, a henteskésig.

A gyönyörű égetett fadobozba csomagolt japán acélok ajándéknak is kiválóak.

Köszönhetően a penge kialakításának, az elegáns csomagolásnak és a tradicionális gyártásnak, a FORGED márka minden kés szerető szívét megdobogtatja, és ráadásul ár/érték aránya is verhetetlen.

Mire figyeljünk a kések kiválasztása során?

A kések kiválasztása során a fő szempont az eszköz élessége és a felhasználási terület. Az amatőr és profi szakácsok egyaránt tudják, hogy egyetlen kés nem elég a sokrétű konyhai műveletek elvégzéséhez. A tökéletes fogások érdekében érdemes beszerezni egy univerzális konyhakést és a kifejezett funkciókra kifejlesztett konyhakéseket is. Az egyes eszközök alkalmasak a húsok szeletelésére, filézésére vagy csontozására, a különböző aprítási műveletekre, hámozásra vagy kenyér-szeletelésre.

Amikor kést választunk, figyelembe kell vennünk a kés keménységét, ezzel elkerülve, hogy az munka közben elhajoljon vagy ketté törjön. Az erős fémből készült eszközök előnye, hogy nagy nyomás alatt sem károsodnak és keményebb alapanyagok vágására is alkalmasak. A kés kiválasztása előtt érdemes kipróbálni az eszközt, hiszen fontos hogy ne legyen túl könnyű, sem túl nehéz. A penge stabilitása és élessége mellett a kés fogására is hangsúlyt kell fektetni. A kemény és kényelmes fogás elengedhetetlen és a minimális csúszásveszély érdekében a markolat anyagára is ügyelni kell. 

 

A konyhai kések fajtái

A professzionális konyhai késeket több csoportba sorolhatjuk aszerint, milyen célra is használják őket. A séfkés egy olyan nagy méretű eszköz, melyet eredetileg a hús elválasztására használtak az izületektől. Napjainkban a szakácskés sokoldalú használata miatt közkedvelt vágószerszámmá vált, éttermekben és otthonokban egyaránt gyakran alkalmazzák. Mivel a séfkés képes szeletekre, kockákra és apró darabokra vágni a húst, tökéletes konyhai kiegészítőnek számít. A henteskések jellemzője, hogy vastag és erős pengével valamint kemény markolattal rendelkeznek, lehetővé téve a húsipari felhasználást. Ezek az eszközök általában ívelt pengével járulnak hozzá a munkálatok egyszerűbb véghez viteléhez. A zöldségszeletelő késekre éles, egyenes és széles penge jellemző erős markolattal, míg a steakkések kisebb, hegyes és íves pengével könnyítik meg az ételek előkészítését. 

Kiegészítők a tökéletes grillélményhez

Az Ön igényeihez leginkább passzoló eszköz kiválasztása után érdemes megtekintenie remek kiegészítőinket is az egyszerű sütés és a tökéletes ízek elérése érdekében. Kínálatunkban tálak, edények és kosarak, grillhőmérők, valamint kések és vágódeszkák széles választéka található meg a legjobb minőségben.

Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu