Fűszerek, szószok, rubok
Fűszerkeverékek, rubok, pácok és mártások, füstös és barbecue ízek
Általánosságban száraz fűszerek képezik a fűszerkeverékek alapját (ezeket hívjuk rub-nak is idegen szóval kifejezve), amellyel a grillezendő ételt bedörzsöljük vagy beszórjuk. Egyrészt kiegészítő ízekkel járulnak hozzá az étel eredeti ízéhez, másrészt vonzóvá teszik a felület textúráját, a már sokszor emlegetett bark képződéshez is hozzájárul.
A pácok a fűszerkeverékhez avagy rubokhoz hasonlóan működnek, aromáik azonban, folyadéktartalmuknak köszönhetően, mélyebben hatolnak a grillételekbe. A mártásokkal viszont nemcsak a fűszerkeverékek vagy a pácok hatását tehetjük intenzívebbé, szólószerephez is juthatnak, a grillezett ételek ízét tökéletesen kiegészítik.
A sütés során a különböző aromájú füstölő chips-ekkel érhetjük el azt az utánozhatatlan és intenzív füstös illatot és ízt, amitől a faszenes grillezés és barbecue oly sok hódolót szerzett a nagyvilágban.
A BBQ szószok pedig a végső körítést és ízt adják meg húsoknál, ezek a jellegzetes ízű, olykor csípős szószok nagyon jó mártogatósként szolgálnak valamint hamburgerekbe, tortillába is remekül funkcionálnak a hagyományos ketchup vagy majonéz helyett.
Rub, fűszerkeverék
Szárnyasokhoz, marhához, sertéshez, halakhoz, de zöldségekhez is megtalálhatod az ízlésednek leginkább tetsző fűszerkeverékeket. Némelyik egy-egy életérzéshez kötődik. Ide tartoznak a texasi, jamaicai vagy toszkánai mixtúrák. Ezek esetében többféle összetevő adja át a tökéletes, helyi kultúrára leginkább jellemző esszenciát. A fűszerkeverékek mellett különböző sók is kaphatóak, amelyekkel az ételek ízét fokozhatjuk. Minden hús típushoz és a különböző zöldségekhez is elérhetőek a tökéletesen illő zamatok. Repertoárunkban mindenki garantáltan megtalálja a kedvenc húsához, zöldségéhez leginkább passzoló ízvilágot.
Szósz, marinád
A hagyományos, paradicsomos barbecue szószok mellett kínálatunkban szerepelnek mustáros, illetve gyümölcsös pácok is. Marinád fűszereink pedig elérhetőek sertéshez, baromfihoz, illetve halakhoz. A száraz fűszerekkel ellentétben a folyékony ízesítés mélyebben ivódik bele a húsokba, és a füstös ízvilágot is tökéletesen tudják közvetíteni. Egyaránt működnek a sütés előtt, pácként, és utána mártogatósként is. Webshopunkban a szószok húsra, zöldségre való felviteléhez is akadnak megfelelő fűszerező eszközök.
Füstölőfák
A füstölőfák elérhetőek hasáb, apríték, forgács, vagy lap formában. Ez utóbbit közvetlenül az étel alá helyezzük, mintegy serpenyőként, vagy tespiként, előbbiek pedig a parázsra, tűzre kerülnek. A jellegzetes, füstös íz mellett számtalan egyéb aroma megjelenhet. Ezek fa fajtánként változnak, ezért érdemes többel is kísérletezni, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Alkalmazhatjuk őket szárazon vagy nedvesen. Ez esetben működik a sima vízbe áztatás, azonban a kulináris élvezetek halmozói próbálkozhatnak különböző gyümölcslevekkel, vagy akár alkoholos italokkal. A nedves füstölésnél azonban a fának először ki kell száradnia, gyors grillezés helyett ezért inkább a lassú süteseknél érdemes alkalmazni.
A füstölőfák mellé érdemes a füstölőfa tartók között is körbenézni. Így nem kell lemondani a tökéletes ízekről gázgrillek esetében sem. Füstgenerátoraink faforgácsok hosszú órákon át tartó hasznosítását biztosítják, hiszen a füstképzésnél a fának gyakorlatilag az összes formája értékes lehet.. Ezek használata például kolbász füstölésnél garantálja a legjobb ízt és minőséget.