Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Primo

A PRIMO KAMADO a világ egyetlen, az USA-ban tervezett és az USA-ban is gyártott kamado márkája

Designed in USA and Made in USA!

Már pedig az USA a barbecue őshazája, a barbecue sütés technikájának nagyhatalma. Ezért a PRIMO KAMADO tervezői minden hazai tudásukat beleadták, hogy egy olyan kamado sütőt tervezzenek, amelyik sokoldalúságával, megbízhatóságával messze maga mögé utasítja a világ más részein gyártott kerámia grillsütőket. Nem is véletlen, hogy a PRIMO a világ egyik legnagyobb BBQ világbajnokságának, a minden évben Tennessee államban megtartott Jack Daniel's World Championship Invitational BBQ azaz a „The JACK” -nek a főszponzora.

Mik is ezek az egyedülálló tulajdonságok?

  • A PRIMO KAMADO alapanyaga jóval magasabb minőségű összetevőket tartalmaz, mint általában az egyéb kamadók. Ettől a PRIMO-k hőtartása, stabil hőállósága messze kiemelkedő
  • A PRIMO KAMADO három méretben ovális formában készül. Ez a technológia nem csak egyedülálló a kamadók között, de USA Patent szabadalommal is védett! Az ovális forma ugyanis utánozhatatlan tökéletességgel teszi lehetővé, hogy egy sütőben egyszerre két teljesen eltérő hőzónában süthessünk, minden alapanyagot a neki megfelelő hőmérsékleten. Vagy például steak sütése esetén az egyik „direkt” hőoldalon 200-220°C-on elősüthetjük a húst rámintázva a steakre jellemző „branding” csíkozást, míg a másik, alacsonyabb, indirekt hőoldalon, 160-180°C-on kényelmesen készre süthetjük a steaket a kívánt maghőre.
  • A PRIMO OVAL KAMADO alkatrészei, a rácsok, a hőelzáró un. deflektor lapok mind két fél elemből állnak. Ez végtelen variációs lehetőséget nyújt, hogy az egyik, vagy a másik hőoldalon hogyan rendezzük be a sütőnket ideálisan. Ráadásul a PRIMO OVAL KAMADO tűztere is ketté osztható egy öntöttvas elemmel.
  • A PRIMO KAMADO számtalan ötletes és funkcionális kiegészítővel bővíthető, kezdve a dizájnos egzotikus fa-, vagy rozsdamentes acél asztalokkal, folytatva a kiegészítő emeleti rácsokkal, speciális csirke, pulyka, vagy oldalas tartókkal, vagy az időjárástól védő méretre készített elegáns ponyvákkal.
  • A PRIMO KAMADO kupolája speciális nyitó zsanér szerkezettel készül. Ez lehetővé teszi a nehéz kupola könnyed nyitását, és bármely nyitási szögben történő stabil megállítását.
  • A PRIMO KAMADO kimeneti nyílása, az un. kémény felülről teljesen fedett, így esős, havas időben is biztonságosan használható.
  • A kémény és a levegő beáramlását biztosító alsó légnyílás is jelölő vonalakkal van ellátva, így bármely hőmérséklet beállítása kényelmesen megtanulható.
  • A PRIMO KAMADO hőtartását szinte egyáltalán nem befolyásolják a külső időjárási tényezők, egy PRIMO-ban mind a négy évszakban, esőben, hóban, fagyban, vagy kánikulában is biztonságosan és hatékonyan lehet sütni.
  • A PRIMO KAMADO kerámia részeire a gyártó élettartam, míg a fém részekre 5 év garanciát vállal az első vásárló részére. Ehhez mindössze be kell regisztrálni a megvásárolt sütőt a www.primogrill.com gyártói oldalon. Ez az értékes, hosszú garancia a legtöbb kamado gyártó termékeire nem biztosított.

A grillsütők fajtái és csoportosítása: Mit érdemes róluk tudnunk?

A kerti grillsütőket alapvetően 3 nagy csoportra oszthatjuk, annak függvényében, hogy honnan történik a hőnyerés. Ezen tulajdonság alapján léteznek elektromos grillek, gázgrillek, illetve faszenes grillek. Mivel az említett készülékek működése eltérő, a kiválasztásnál a kívánt felhasználást kell figyelembe vennie ahhoz, hogy megtalálja az Ön számára leginkább előnyös darabot. 

Az elektromos, másnéven kontakt grillsütők hatalmas népszerűsége az egyszerű használatból adódik. Egy ilyen eszköz alkalmazása esetén ugyanis nem lesz szükség semmilyen tüzelőanyagra, a pillanatokon belüli felhevülés és a költséghatékonyság és a kényelem pedig további érvek az elektromos grillsütők mellett. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a gép elektromos jellegéből adódóan igénybevételéhez elektromos áramra van szükség, így annak helye valamilyen szinten kötött. A típus legnagyobb előnye, hogy beltéren is bátran használható, így remek megoldást nyújt azoknak, akik nem rendelkeznek udvarral, mégsem szeretnének lemondani az ínycsiklandó grillételekről. 

Az elektromos grillekhez hasonlóan a gázgrillek esetében is nagy előny, hogy felületük az égőknek köszönhetően percek alatt felmelegszik, ezzel hozzájárulva az ételek gyors elkészítéséhez. Tekintve, hogy egy ilyen eszköz működéséhez gázpalackok szükségesek, melyek nehezen mozdíthatóak, a gázgrill sokkal kevésbé mobilis, mint az elektromos. 

A hagyományos, bizonyára mindenki által ismert típus a faszenes grill. A klasszikus megoldás előnye a hangulatban rejlik, egy ilyen eszközzel ugyanis láthatjuk a lángokat, érezhetjük a füstszagot és az ételek tipikus füstös íze is biztosított. Ennek ellenére a módszer nem gyerekjáték, így haladó grillezőknek ajánlott. Amennyiben kezdőként is szeretné átélni a valódi grillparty élményét, érdemes kipróbálnia a faszenes kerámia grillsütőt.

A kerámia grillsütő világszerte egyre elterjedtebb és nagyobb népszerűségnek örvend. A típus népszerűsége, hogy a speciális kerámiának köszönhetően hosszú ideig képes tartani a hőt, valamint nagy élettartammal rendelkezik. Az eszköz működése egyszerű: a faszéntartó rostélyt a kerámiából készült tűztérbe kell helyezni, erre kerül rá a grillsütő rács. Amennyiben indirekt módon szeretne grillezni, a kerámia grillsütővel megoldható. Ebben az esetben helyezzen deflector követ a grillrács alá. Tekintve, hogy a Kamado kerámia grillek a barbecue funkció mellett kemenceként is funkcionálnak, segítségükkel pizzát és péksüteményeket is készíthet.