Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Grillfűszerek

Rendezés:

JD's BBQ Gyros fűszerkeverék szóródobozban, 200 g

2.490 Ft
Készleten
Cikkszám: JDBBQ-GYROS-200-SZR

JD's BBQ Bajor Grill fűszerkeverék szóródobozban, 200 g

2.490 Ft
Készleten
Cikkszám: JDBBQ-BAJOR-200-SZR

JD's BBQ Grill Hot fűszerkeverék szóródobozban, 200 g

2.490 Ft
Készleten
Cikkszám: JDBBQ-GRILL-HOT-200-SZR

JD's BBQ Vad fűszerkeverék szóródobozban, 200 g

2.490 Ft
Készleten
Cikkszám: JDBBQ-VAD-200-SZR

JD's BBQ Hal fűszerkeverék szóródobozban, 200 g

(1)
2.490 Ft
Készleten
Cikkszám: JDBBQ-HAL-200-SZR

Peugeot Tan Hoi fekete vad bors, 80 g, Vietnám

2.990 Ft
Készleten
Cikkszám: 42417

Peugeot Timut vad bors, 40 g, Nepál

4.390 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt
Cikkszám: 42431

Peugeot borskeverék vörös húsokhoz, 60 g

4.390 Ft
Készleten
Cikkszám: 42707

Peugeot durvaszemű só, 350 g, Németország

2.990 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt
Cikkszám: 42721

Peugeot Sichuan, piros bors, 40 g, Kína

4.390 Ft
Készleten
Cikkszám: 42448

Peugeot rózsaszín só, 350 g, Bolívia

2.990 Ft
Készleten
Cikkszám: 42738

Peugeot Sarawak, fehér bors, 80 g, Malájzia

4.390 Ft
Készleten
Cikkszám: 42424

A rubok, vagy másnéven szárazpácok a grill ételek elkészítésének fontos alapelemei. Az elnevezés angolul “dörzsölés” -t jelent és a felhasználás módjára utal. Ezeket a fűszerkeverékeket a húsok felszínére kell, közvetlenül az elkészítés előtt felvinni. Ez a külső, vastag réteg adja a sütés alatt a húsoknak a jellegzetes “bark” -ot, sötét kérget. Első ránézésre az elkészült étel égettnek tűnhet, azonban ez csak a karamellizálódott cukor, ami a legtöbb mixtúra része.

A rub-nál fontos tényező az egyes összetevők szemcsemérete. Ezért a keverékek otthoni körülmények közötti előállítása sok tapasztalatot igényel, a készen megvásárolt egyvelegekkel egyszerűbb a munka. A fűszereket érdemes használat előtt alaposan felrázni, összekeverni, a tökéletes végeredmény érdekében.

A legtöbb fűszerkeverék általános, ízlés kérdése, hogy milyen húsra rakjuk, azonban akadnak olyanok is, amik kifejezetten a marha vagy éppen a szárnyasok ízvilágához illenek a legjobban. Miután kínálatunkból kiválasztottad a megfelelő keveréket nincs más dolgod, mint sütés előtt alaposan bedörzsölni vele a húst. A nagyobb darabokat is tartalmazó elegyeket bátran, erős mozdulatokkal kell felvinni. A  finomabb, porszerű szemcsék viszont jobban tapadnak a húsra, azokat nem kell olyan erősen dörzsölni.  Amikor ezzel kész vagyunk már mehet is a hús a tűzre. A folyékony pácokkal ellentétben a szárazpácot közvetlenül a sütés előtt kell alkalmazni, nem kell őket előtte pihentetni.