Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Szószok

Rendezés:

A barbecue szószok és marinád fűszerek a grillezés alapvető elemei. Alkalmazásuk a húsok elkészítésének egyik kedvelt módja, a szárazpácok használata mellett. Az öntetek nem csak ízesítik az ételeket, segítenek megőrizni a nedvességet is.

Egyik legkedveltebb felhasználási módjuk a sütés közbeni kenegetés. Ilyenkor elsősorban vékonyabb, hígabb szószokat kenünk a hús felületére. Ügyelni kell viszont arra, hogy a rétegeket ne égessük meg, mert azzal keserű ízeket kapunk. Ezzel a módszerrel érdemes várni a lassú sütésnél, egészen az utolsó fázisig. A megfelelő eljárással azonban igazán zamatos lesz a végeredmény, ezért érdemes velük kísérletezni.

A kenegetés mellett alkalmazhatunk nedves pácokat. Ezek a marinád szószok elsősorban erősen sós keverékek, amikbe a sütés előtt kell a húsokat beáztatni, fajtától függően akár 48 órára. Az ozmózis elvén alapuló sófürdő során a fűszerek és a nedvesség is mélyen a hús belsejébe jut, ezzel adva neki tökéletes ízt. Webshopunk kínálatában minden hús fajtához találhatóak marinádok. Ezeket vízzel kell összekeverni és aztán ráönteni őket a húsra.

A kicsit sűrűbb, fényes szószokat a sütés legvégén befejezésül kell a húsra kenni, ezzel adva nekik fényes, külső burkot. Népszerű felhasználási módja a barbecue szószoknak még a mártogatás is, ilyenkor a készítmények a sütés helyett a tányéron jutnak szerephez.

Érdemes a rub és fűszerkeverék kínálatunkat is felfedezni!