Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Hogyan grillezzünk?

Indirekt grillezés

Indirekt grillezés

Az indirekt módszer esetében nem közvetlenül a hőforrás fölött van a grillezett anyag, hanem a parázshoz képest oldalt vagy közbülső helyzetben. ...
BBQ-elmélet - hogyan működik a faszén?

BBQ-elmélet - hogyan működik a faszén?

A jóféle darabos faszénnél kevés alkalmasabb dolog van a sütésre – remekül ég és kiváló ízt biztosít. Semmi adalékanyag vagy gyulladást segítő vegyszer nincs benne, ami befolyásolná a készülő étel ízét; csak a tiszta szén, egy kis füsttel. A darabos, jó minőségű keményfa-szén keveset kormoz, valamint tovább is izzik. Sokkal magasabb fűtőértéken ég, mint maga a fa, amiből lassú égetéssel nyerik ki, illetve sokkal kevesebb a súlya is, mivel a víztartalma alacsony. A faszén rendkívül jó reaktív anyag, nagy felülete van porózus szerkezete miatt. A faszenet minőségi keményfából - többnyire bükkfából állítják elő.

Kinek előnyösebb a gázgrill, mint a faszenes grill?

Kinek előnyösebb a gázgrill, mint a faszenes grill?

Végre érezni a nap egyre növekvő erejét. Gondolatban újra éljük az elmúlt nyarak legjobb napjait. Visszajönnek a baráti összejövetelek emlékei, a hangulat, az illatok, az ízek. Szeretnénk ugyanezt átélni idén nyáron is. Vajon mi kell hozzá? A társaság adott, a helyszín is. Csak egy jó grill kellene még. De milyen grill való nekem?

Cikkünkben a gázgrillt hasonlítjuk össze a faszenes grillsütővel részletesen.

Az oldal tetejére