Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Grillhőmérő

Pontosság mindennek az alapja, ez a grillezés, de különösen a BBQ esetében sem lehet máshogy. A grillhőmérők segítenek tökéletesre elkészíteni a húsokat. A hőmérők általában hybrid szondával vannak felszerelve, így maghőt és külső hőmérsékletet is lehet mérni, ami nagyon fontos. Erről egy korábbi cikkünk ad pontos megfogalmazást. Érdemes a hőmérőnket használatának megfelelően kiválasztani, így egy rádiójeles vagy WiFis ma már nagyobb előnyöket nyújt, hiszen ezeket applikációval is szinkronizálhatjuk, így elérve a kényelem és pontra sütést. 
Rendezés:

Maverick XR-30 BBQ rádiójeles hőmérő

Cikkszám: XR-30
25.890 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt

WEBER iGrill 3

Cikkszám: 7205
54.640 Ft
Raktáron

WEBER iGrill mini

Cikkszám: 7220
31.830 Ft
Raktáron

WEBER iGrill 2 hőmérő

Cikkszám: 7221
58.960 Ft
Raktáron

Camp Chef Infrahőmérő

Cikkszám: LTIR
14.390 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt

WEBER iGrill Pro rácstű

Cikkszám: 7212
9.030 Ft
Raktáron

WEBER iGrill Pro hústű

Cikkszám: 7211
9.030 Ft
Raktáron

Napoleon Digitális hőmérő

Cikkszám: 61010
9.990 Ft
Raktáron

WEBER Connect Smart Grilling Hub hőmérő

Cikkszám: 3202
66.040 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt

Flame Boss 500 Wifi Universal Kit

Cikkszám: FB500-U
176.900 Ft
Raktáron

Don Marco's BBQ Check Maghőmérő

Cikkszám: 503-101
23.890 Ft
Raktáron

Flame Boss 500 Kamado Kit

Cikkszám: FB500-K
176.900 Ft
Raktáron

GrillEye MAX+ hybrid hőmérő WIFIs

Cikkszám: GE0006
56.900 Ft
Raktáron

Flame Boss húshőmérő szonda

Cikkszám: FBHI-T-MEAT
14.290 Ft
Raktáron

Maghőmérő a tökéletes fogásokért

Ha már grillezés, akkor csináljuk profin! Természetesen a legtöbb önjelölt szakácsnak megvan a saját preferált receptje a különféle húsokkal kapcsolatban, de vajon milyen lesz a végeredmény egy maghőmérő használatát követően? Valószínűleg sokkal szaftosabb, ízletesebb, mint azelőtt. Kívülről talán úgy tűnhet, hogy az étel elkészült, de megtörténhet, hogy csak a túl magas hőfok miatt pirult meg a külső része, miközben bent még mindig nyers. A húsok esetében különösen fontos a maghőmérő használata, mert ha nem sül át kellőképpen az adott étel, akkor maradhatnak benne olyan baktériumok, amelyek különféle megbetegedéseket okozhatnak. 

A digitális maghőmérő használata

Előnye, hogy azonnal kimutatja a kijelzőjén a hús hőmérsékletét. Mindig a legvastagabb részbe kell szúrni lehetőleg, zsírrétegtől, csonttól, porctól távolabb. A különféle húsok esetében más-más értékű maghőmérséklet számít ideálisnak. Ehhez egy táblázat lehet a segítségünkre, amit általában mellékel a legtöbb gyártó a használati utasítás mellett, a termék csomagolásában. 

A kompakt megoldások kedvelői biztos imádni fogják a „bicskás“ kivitelben készült Don Marco's BBQ Check maghőmérőt, amely az extra vékony szondájának köszönhetően minimális lyukat ejt a húson, ennek hála nem veszítünk sok szaftot a használatával. A Maverick XR-40 Barbecue rádiójeles változatok a meghőmérők zászlóshajójaként vonultak be a köztudatba. Magát a hőmérőt a húsba szúrva hagyhatjuk, ezért nem kell folyamatosan felügyelni azt, mivel rádiójeleket kibocsátva értesít minket az étel állapotáról és hőmérsékletéről. Arról is értesítést küld, hogyha nyitni vagy éppen zárni kell a szellőzőnyílásokat a megfelelő hőmérséklet elérése érdekében. Nemcsak grillezéshez, hanem konyhai sütőhöz is használható. A kategória abszolút csúcsát a GrillEye Pro+ hybrid WiFi-s változatok jelentik, amelyekhez applikáció is társul. A hibrid mivolta abban rejlik, hogy nem csak WiFi-n, hanem Bluetooth kapcsolaton keresztül is képes a kommunikációra. Akár 8 szonda használata is lehetséges egyszerre. Az ezek által szolgáltatott adatok az A.D.P. kijelzőn még erős napsütésben is kényelmesen leolvashatóak. Ezek a maghőmérők az igazán profiknak készülnek, akik maximálisan szeretnék kiélvezni az ételek nyújtotta ízélményt.

Az oldal tetejére