Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Grillsütők, bbq sütők

Gázgrill és faszenes grill: Mi a különbség?

A különbség a gáz- és faszenes grill között az ételek ízében mutatkozik meg. A faszenes grillen készült ételnek általában füstösebb az íze, de ez nem azt jelenti, hogy a gázon készült ételnek nincs „grill” íze. A grillezett ételek karakteres aromáját nem csak a parázsló faszén füstje adja, hanem a hús és a zöldségek lecsöpögő levének füstté válása is. Egyes gázgrill modelleken van direkt égőfej is, így Ön egy komplett konyhát tud üzemeltetni a teraszon! A gázgrilleken is használható kiegészítő elemek pedig minden igényt kielégítenek!

Bizonyára mindenki számára ismerős a sültek mennyei illata, amelyek a grillezés egyedülálló hangulatát adja. Nincs is jobb elfoglaltság hétvégén a családdal vagy egy baráti összejövetel keretein belül, mint a grillezés. Na de milyen grillsütőt is válasszunk? Látogasson el hozzánk személyesen, vagy tájékozódjon készülékeinkről weboldalunkon és váljon a grillezés mesterévé a Grilltársaság segítségével. 

Gömbgrillek

A gömbgrillek története már több mint 70 évre nyúlik vissza, napjainkra pedig az egyik legnépszerűbb grilltípussá nőtte ki magát. Ezek a sütők többféle méretben és árkategóriában érhetőek el, így garantált, hogy mindenki megtalálhatja a számára ideális darabot, akár grillezni, akár barbecuezni szeretne. A gömbgrillek számottevő előnye, hogy azok könnyen szállíthatók és áthelyezhetők. Valódi füsttel garantálják a grillezés utánozhatatlan hangulatát és az ételek aromáját. A jó anyagminőségnek és hőtartásnak köszönhetően pedig kevesebb adag szénnel is elkészíthetőek a húsok, a zöldségek és a sajtok, mint egy hagyományos grillben.

A faszenes gömbgrillek nagyszerű kialakításuknak és könnyű mozdíthatóságuknak köszönhetően remek társaik lehetnek azok számára is, akik szívesen vinnének magukkal grillsütőt az erdei túrára vagy a horgászatra. Mindemellett az eszközök kivalóan alkalmasak rövid sütésekre, húsok és kolbászok ínycsiklandó elkészítésére, sőt hosszú órákon át tartó barbacue sütögetésre is. 

Kerámia grillsütők

A kerámia grillsütők a működési elv szempontjából a faszenes grillek csoportjába tartoznak. Különlegességük, hogy speciális kerámia anyaguknak köszönhetően rendkívül magas élettartamot ígérnek, valamint nagyon hosszú hőmegtartásra képesek. A változat egyre nagyobb népszerűségnek örvend a felhasználók körében. Nem véletlen, hiszen a sütő biztosítja az utánozhatatlan, füstös ízt az ezzel készült ételeknek. Mindemellett alkalmazásakor láthatjuk a lángokat, érezhetjük a jellegzetes füstöt és hallhatjuk a tűz ropogó hangját, ezzel átélve a grillezés páratlan élményét. A kerámia grillsütők további előnyei közé sorolhatók a magas hőfokra való felmelegítés lehetősége és a modern, design kialakítás. Említésre méltó ezenfelül a típus multifunkcionalitása, egy ilyen sütővel ugyanis az ínycsiklandó grillételek mellett barbecue falatokat, hamburger pogácsát és pizzát is készíthetünk.