Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Rub, fűszerkeverék

Rendezés:

Don Marco's PigWing Seasoning rub, 220 g

5.690 Ft
Raktáron

Don Marco's PigWing Seasoning rub, 630 g

12.690 Ft
Raktáron

JD's BBQ Basic rub szóródobozban, 300 g

3.990 Ft
Raktáron

SunCity BBQ Pork rub, 580 g

3.990 Ft
Raktáron

Jack Daniel's Pork rub, 312 g

5.690 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt

Don Marco's Pork Powder rub, 220 g

5.690 Ft
Raktáron

Jack Daniel's Steak fűszerkeverék, 291 g

5.690 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt

JD's BBQ SPG rub szóródobozban, 300 g

3.990 Ft
Raktáron

SunCity BBQ Brisket rub, 580 g

3.990 Ft
Raktáron

Don Marco's Happy Ending rub, 220 g

5.690 Ft
Raktáron

SunCity BBQ Texas rub, 580 g

3.990 Ft
Raktáron

A rubok, vagy másnéven szárazpácok a grill ételek elkészítésének fontos alapelemei. Az elnevezés angolul “dörzsölés” -t jelent és a felhasználás módjára utal. Ezeket a fűszerkeverékeket a húsok felszínére kell, közvetlenül az elkészítés előtt felvinni. Ez a külső, vastag réteg adja a sütés alatt a húsoknak a jellegzetes “bark” -ot, sötét kérget. Első ránézésre az elkészült étel égettnek tűnhet, azonban ez csak a karamellizálódott cukor, ami a legtöbb mixtúra része.

A rub-nál fontos tényező az egyes összetevők szemcsemérete. Ezért a keverékek otthoni körülmények közötti előállítása sok tapasztalatot igényel, a készen megvásárolt egyvelegekkel egyszerűbb a munka. A fűszereket érdemes használat előtt alaposan felrázni, összekeverni, a tökéletes végeredmény érdekében.

A legtöbb fűszerkeverék általános, ízlés kérdése, hogy milyen húsra rakjuk, azonban akadnak olyanok is, amik kifejezetten a marha vagy éppen a szárnyasok ízvilágához illenek a legjobban. Miután kínálatunkból kiválasztottad a megfelelő keveréket nincs más dolgod, mint sütés előtt alaposan bedörzsölni vele a húst. A nagyobb darabokat is tartalmazó elegyeket bátran, erős mozdulatokkal kell felvinni. A  finomabb, porszerű szemcsék viszont jobban tapadnak a húsra, azokat nem kell olyan erősen dörzsölni.  Amikor ezzel kész vagyunk már mehet is a hús a tűzre. A folyékony pácokkal ellentétben a szárazpácot közvetlenül a sütés előtt kell alkalmazni, nem kell őket előtte pihentetni.

Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu