Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Grillhőmérő

Rendezés:

Meater Pro grillhőmérő, bluetooth

59.990 Ft
Készleten

Pit Boss digitális maghőmérő

13.690 Ft
Készleten

InkBird instant BBQ hőmérő

17.490 Ft
Készleten

Weber Connect Smart Grilling Hub hőmérő

(2)
69.990 Ft
Készleten

Witt infravörös hőmérő

26.999 Ft
Külső raktárról 2-15 nap alatt

Weber instant olvasható grillhőmérő

(3)
10.990 Ft
Készleten

Weber iGrill 2, grillhőmérő

69.790 Ft 62.690 Ft
-7.100 Ft -10%
Készleten

WT-1 digitális maghőmérő

4.190 Ft
Készleten

Weber iGrill Pro hústű

8.990 Ft
Készleten

InkBird Kamado hőszabályozó rendszer

(1)
89.900 Ft
Készleten

Weber iGrill mini, grillhőmérő

38.290 Ft 34.390 Ft
-3.900 Ft -10%
Készleten

InkBird instant hőmérő kicsi

9.290 Ft
Készleten

Weber iGrill Pro rácstű

11.090 Ft
Készleten

Maghőmérő a tökéletes fogásokért

Ha már grillezés, akkor csináljuk profin! Természetesen a legtöbb önjelölt szakácsnak megvan a saját preferált receptje a különféle húsokkal kapcsolatban, de vajon milyen lesz a végeredmény egy maghőmérő használatát követően? Valószínűleg sokkal szaftosabb, ízletesebb, mint azelőtt. Kívülről talán úgy tűnhet, hogy az étel elkészült, de megtörténhet, hogy csak a túl magas hőfok miatt pirult meg a külső része, miközben bent még mindig nyers. A húsok esetében különösen fontos a maghőmérő használata, mert ha nem sül át kellőképpen az adott étel, akkor maradhatnak benne olyan baktériumok, amelyek különféle megbetegedéseket okozhatnak. 

A digitális maghőmérő használata

Előnye, hogy azonnal kimutatja a kijelzőjén a hús hőmérsékletét. Mindig a legvastagabb részbe kell szúrni lehetőleg, zsírrétegtől, csonttól, porctól távolabb. A különféle húsok esetében más-más értékű maghőmérséklet számít ideálisnak. Ehhez egy táblázat lehet a segítségünkre, amit általában mellékel a legtöbb gyártó a használati utasítás mellett, a termék csomagolásában. 

A kompakt megoldások kedvelői biztos imádni fogják a „bicskás“ kivitelben készült Don Marco's BBQ Check maghőmérőt, amely az extra vékony szondájának köszönhetően minimális lyukat ejt a húson, ennek hála nem veszítünk sok szaftot a használatával. A Maverick XR-40 Barbecue rádiójeles változatok a meghőmérők zászlóshajójaként vonultak be a köztudatba. Magát a hőmérőt a húsba szúrva hagyhatjuk, ezért nem kell folyamatosan felügyelni azt, mivel rádiójeleket kibocsátva értesít minket az étel állapotáról és hőmérsékletéről. Arról is értesítést küld, hogyha nyitni vagy éppen zárni kell a szellőzőnyílásokat a megfelelő hőmérséklet elérése érdekében. Nemcsak grillezéshez, hanem konyhai sütőhöz is használható. A kategória abszolút csúcsát a GrillEye Pro+ hybrid WiFi-s változatok jelentik, amelyekhez applikáció is társul. A hibrid mivolta abban rejlik, hogy nem csak WiFi-n, hanem Bluetooth kapcsolaton keresztül is képes a kommunikációra. Akár 8 szonda használata is lehetséges egyszerre. Az ezek által szolgáltatott adatok az A.D.P. kijelzőn még erős napsütésben is kényelmesen leolvashatóak. Ezek a maghőmérők az igazán profiknak készülnek, akik maximálisan szeretnék kiélvezni az ételek nyújtotta ízélményt.

Mi a különbség a grill és a barbecue között?

Annak ellenére, hogy sokan szinonimaként használják a két fogalmat, a grill és a barbecue jelentése teljesen eltérő. Míg az előbbi magas hőfokon való gyors sütést jelent, a másik alacsony hőfokon végbemenő, lassú elkészítést takar. Grillen bátran süthetünk hamburger húst, kolbászokat, virslit, tarját, csirkemellett vagy steak húsokat, de a zöldségeket is remekül elkészíthetjük ezen módszerrel. Amennyiben vastagabb, erősebb húsokat tervezünk az étlapra, válasszuk a barbecue technikát. A sertésborda, az oldalas és a marhahúsok ugyanis tökéletesen elkészíthetők barbecue-n.

Nagyszerű grillhőmérők

A Grilltársaság kínálatában fellelhető remek grillhőmérők hozzájárulnak a húsok hibátlan elkészítéséhez. Mivel alkalmazásukkal pontos képet kapunk az ételek hőmérsékletéről, lehetővé teszik számunkra, hogy azokat a tökéletes időpontban szedjük le a grillről. Bluetooth kapcsolattal ellátott eszközeink a grillezés egy következő fázisát hozzák el, hiszen telefonunkhoz csatlakoztatva könnyen értesülhetünk a hús állapotáról, így a sütő nem igényel folyamatos felügyeletet.

Pontosság mindennek az alapja, ez a grillezés, de különösen a BBQ esetében sem lehet máshogy. A grillhőmérők segítenek tökéletesre elkészíteni a húsokat. A hőmérők általában hybrid szondával vannak felszerelve, így maghőt és külső hőmérsékletet is lehet mérni, ami nagyon fontos. Erről egy korábbi cikkünk ad pontos megfogalmazást. Érdemes a hőmérőnket használatának megfelelően kiválasztani, így egy rádiójeles vagy WiFis ma már nagyobb előnyöket nyújt, hiszen ezeket applikációval is szinkronizálhatjuk, így elérve a kényelem és pontra sütést. 

A legjobb grillek egy helyen

A Grilltársaság a grillezés specialistájaként olyan piacvezető márkák termékeit forgalmazza, mint a Weber, a Napoleon és a Rösle. Kínálatunkban faszenes-, elektromos-, és gázgrillek, valamint barbecue sütésre specializálódott töltényszmókerek egyaránt megtalálhatók, melyek közül garantáltan mindenki megtalálja a számára ideálisat. Mindemellett cégünk olyan remek kiegészítőket is forgalmaz, melyek nagymértékben megkönnyítik a sütögetés feladatát.