Kerámia grillek

Eléggé ismeretlen még hazánkban a kerámiagrill, holott Ázsiában már jó 3000 éve használják az elődjét, kamado néven. ...
A valaha agyagból, de ma már csúcstechnológiai kerámiából készült grillkemence tehát az egyik legrégebbi konyhaeszköz. Jó hőtartása miatt nagyon sokáig tartható állandó hőmérsékleten, legyen az 100 fok lassú pároláshoz vagy 400 fok egy steak gyors grillezéséhez, illetve pizzasütéshez. A hőtárolás jóvoltából kicsi a szénfogyasztás, és a fém grillhez képest gyengébb huzatra van szükség. A hús nem szárad ki, összehasonlíthatatlanul szaftos marad. A parázsra helyezett kerámialapokkal az egész grillfelület, akár több szinten is, használható indirekt grillezésre. Nagyon szép (és drága) eszköz a különlegességeket kedvelő hobbistának.