Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Gázgrillek

Gázgrillek
Gázgrill számtalan változatban készül. A legtöbb szögletes, fedéllel és több égővel, de vannak gázüzemű gömbgrillek is.

Kétféle rendszer használatos, közülük egyértelműen az a rosszabb, amelyben lávakövek vannak az égők fölött. A porózus kövek hőtárolóként hatnak, de hamar megszívják magukat a lecsöpögő zsírral és pácokkal, úgyhogy egyre szutykosabb lesz a grill, befűtéskor pedig füstöl és bűzölög.

Jobb a gázégőt háztetőszerűen lefedő hővisszaverő lemezes grill. Magas hőfoka miatt azonnal eltűnik róla a lecsöpögő zsír, sőt egy kissé hozzá is járul a tipikus grilles ízhez. Gyakori, hogy a lemezek közé csöpögő zsírt alul felfogja egy könnyen tisztítható tálca. Viszonylag új az infravörös technikájú gázgrill, amelyben a gáz átáramlik egy kerámiatömbön, és annak az óriási infravörös kisugárzása grillez.

Gázgrill esetében ügyeljen a fogyasztóvédelmi tesztek eredményeire és a műszaki típusbizonyítvány jelzésére. Sokféle hitvány készülék van a piacon, csillogó rozsdamentes acélból és imponálóan sok gombbal, de ezek hiába néznek ki jól, nem üzembiztosak és nem is hosszú életűek. Némelyikül még veszélyes is. Egy gázgrillben legalább három, de inkább öt égő sorakozzon. Ez megkönnyíti az indirekt grillezést, illetve különböző hőzónák kialakítását. Hasznos lehet egy kiegészítő gázégő féloldalt, köretekhez és mártásokhoz. Praktikus továbbá egy zárt kocsi (a gázpalackoknak) és egy polc a kellékeknek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gázgrill grillsütő
Az oldal tetejére