
35 min
Grillezési idő:
Maghőmérséklet 82°C
Nehézsége:
közepes
Gáz:
Közvetlen
Faszén:
Közvetlen
Hozzávalók 4 főre
100g | Jégsaláta |
1 | Paradicsom |
1 | Uborka |
1 | Cili Chilipaprika |
1 | Mango |
50g | Creme Fraiche |
Só & Bors | |
4 | Wrap-lap |
80g | Reszelt emmentáli |
200g | Csirkemell |
1 | Zöld citrom |
1 | Chilipaprika |
1 csomag | Friss rozmaring |
2 | Fokhagymagerezd |
50ml | Olivaolaj |
Elkészítése
Figyelem: A csirkemellet egy nappal elöbb pácoljuk be, és tegyük hűtőbe. A felhasználás előtt egy fél órával vegyük ki.
A páchoz egy zöld citrom héját reszeljük le, a chilipaprikát finom kis szeletekre vágjuk fel, és a rozmaringról húzzuk le a leveleket. A fokhagyma gerezdeket aprítsuk kis szeletkékre. Minden hozzávalót az olivaolajjal és a zöld citrom levével tegyük egy tálba, majd helyezzük a páclébe a csirkemellet. Minden további hozzávalót a Quesadillas töltéséhez igény szerint aprítsuk fel. A csirkemellet az egy napos pácolás után kb. 5-7 percig grillezük közvetlen módon. Röviddel a grillezés befejezése előtt tegyük a Tortilla lapokat is a grillre hogy felmelegedjenek. A felmelegített Tortilla lapokba ízlés szerint tegyük bele a töltelékeket, a csirkemellet, fűszereket, majd tekerjük fel és élvezzük az ízeket