Termékleírás és adatok
Mire jó a pizzakő?
A hő minden irányból egyenletesen érkezik - alulról is - az előmelegített kerámia felületnek köszönhetően. Mindezek eredményeképp a kenyér vagy pizza alja is egyenletesen megpirul, ropogós lesz, a tészta pedig jobban "feljön".
A pizzakő tűzálló, nagy nyitott porozitású, tűzálló kerámia. A kerámiákat az emberiség már évezredek óta használja az élet minden területén. A kerámia égetett agyagból készült természetes anyag, páraszabályzó, hőálló, hőtároló, és még számos más kiváló tulajdonsággal rendelkezik.
Nagyon fontos, hogy a pizzakövet forró állapotában nem érheti víz, mivel minden más kerámiaedényhez hasonlóan károsodhat tőle! A kihűlt pizzakőről kefével, spaklival óvatosan eltávolítható a ráégett feltét. A hideg kő tisztítható meleg vízzel, a nedves követ azonban legfeljebb 100 fokos - résnyire nyitott ajtajú - sütőben teljesen ki kell szárítani, mielőtt nagyobb hőmérsékletre kapcsolnánk. Tisztítószereket azonban ne alkalmazzunk, mivel beszívja azokat, és onnan az ételünkbe kerülhetnek. A kő által beszívott, majd megsötétedett szósz által okozott elszíneződések a használhatóságot nem befolyásolják.