Grillhőmérő
Maverick XR-40 barbecue rádiójeles húshőmérő és grillhőmérő, fekete
Flame Boss 400 Kamado hőszabályozó rendszer
Maverick vízálló szonda maghőmérőhöz, PR-035, 180 cm -> XR-30, XR-40
Big Green Egg vezeték nélküli digitális távhőmérő
Maghőmérő a tökéletes fogásokért
Ha már grillezés, akkor csináljuk profin! Természetesen a legtöbb önjelölt szakácsnak megvan a saját preferált receptje a különféle húsokkal kapcsolatban, de vajon milyen lesz a végeredmény egy maghőmérő használatát követően? Valószínűleg sokkal szaftosabb, ízletesebb, mint azelőtt. Kívülről talán úgy tűnhet, hogy az étel elkészült, de megtörténhet, hogy csak a túl magas hőfok miatt pirult meg a külső része, miközben bent még mindig nyers. A húsok esetében különösen fontos a maghőmérő használata, mert ha nem sül át kellőképpen az adott étel, akkor maradhatnak benne olyan baktériumok, amelyek különféle megbetegedéseket okozhatnak.
A digitális maghőmérő használata
Előnye, hogy azonnal kimutatja a kijelzőjén a hús hőmérsékletét. Mindig a legvastagabb részbe kell szúrni lehetőleg, zsírrétegtől, csonttól, porctól távolabb. A különféle húsok esetében más-más értékű maghőmérséklet számít ideálisnak. Ehhez egy táblázat lehet a segítségünkre, amit általában mellékel a legtöbb gyártó a használati utasítás mellett, a termék csomagolásában.
A kompakt megoldások kedvelői biztos imádni fogják a „bicskás“ kivitelben készült Don Marco's BBQ Check maghőmérőt, amely az extra vékony szondájának köszönhetően minimális lyukat ejt a húson, ennek hála nem veszítünk sok szaftot a használatával. A Maverick XR-40 Barbecue rádiójeles változatok a meghőmérők zászlóshajójaként vonultak be a köztudatba. Magát a hőmérőt a húsba szúrva hagyhatjuk, ezért nem kell folyamatosan felügyelni azt, mivel rádiójeleket kibocsátva értesít minket az étel állapotáról és hőmérsékletéről. Arról is értesítést küld, hogyha nyitni vagy éppen zárni kell a szellőzőnyílásokat a megfelelő hőmérséklet elérése érdekében. Nemcsak grillezéshez, hanem konyhai sütőhöz is használható. A kategória abszolút csúcsát a GrillEye Pro+ hybrid WiFi-s változatok jelentik, amelyekhez applikáció is társul. A hibrid mivolta abban rejlik, hogy nem csak WiFi-n, hanem Bluetooth kapcsolaton keresztül is képes a kommunikációra. Akár 8 szonda használata is lehetséges egyszerre. Az ezek által szolgáltatott adatok az A.D.P. kijelzőn még erős napsütésben is kényelmesen leolvashatóak. Ezek a maghőmérők az igazán profiknak készülnek, akik maximálisan szeretnék kiélvezni az ételek nyújtotta ízélményt.
Mi a különbség a grill és a barbecue között?
Annak ellenére, hogy sokan szinonimaként használják a két fogalmat, a grill és a barbecue jelentése teljesen eltérő. Míg az előbbi magas hőfokon való gyors sütést jelent, a másik alacsony hőfokon végbemenő, lassú elkészítést takar. Grillen bátran süthetünk hamburger húst, kolbászokat, virslit, tarját, csirkemellett vagy steak húsokat, de a zöldségeket is remekül elkészíthetjük ezen módszerrel. Amennyiben vastagabb, erősebb húsokat tervezünk az étlapra, válasszuk a barbecue technikát. A sertésborda, az oldalas és a marhahúsok ugyanis tökéletesen elkészíthetők barbecue-n.
Nagyszerű grillhőmérők
A Grilltársaság kínálatában fellelhető remek grillhőmérők hozzájárulnak a húsok hibátlan elkészítéséhez. Mivel alkalmazásukkal pontos képet kapunk az ételek hőmérsékletéről, lehetővé teszik számunkra, hogy azokat a tökéletes időpontban szedjük le a grillről. Bluetooth kapcsolattal ellátott eszközeink a grillezés egy következő fázisát hozzák el, hiszen telefonunkhoz csatlakoztatva könnyen értesülhetünk a hús állapotáról, így a sütő nem igényel folyamatos felügyeletet.
Pontosság mindennek az alapja, ez a grillezés, de különösen a BBQ esetében sem lehet máshogy. A grillhőmérők segítenek tökéletesre elkészíteni a húsokat. A hőmérők általában hybrid szondával vannak felszerelve, így maghőt és külső hőmérsékletet is lehet mérni, ami nagyon fontos. Erről egy korábbi cikkünk ad pontos megfogalmazást. Érdemes a hőmérőnket használatának megfelelően kiválasztani, így egy rádiójeles vagy WiFis ma már nagyobb előnyöket nyújt, hiszen ezeket applikációval is szinkronizálhatjuk, így elérve a kényelem és pontra sütést.
A legjobb grillek egy helyen
A Grilltársaság a grillezés specialistájaként olyan piacvezető márkák termékeit forgalmazza, mint a Weber, a Napoleon és a Rösle. Kínálatunkban faszenes-, elektromos-, és gázgrillek, valamint barbecue sütésre specializálódott töltényszmókerek egyaránt megtalálhatók, melyek közül garantáltan mindenki megtalálja a számára ideálisat. Mindemellett cégünk olyan remek kiegészítőket is forgalmaz, melyek nagymértékben megkönnyítik a sütögetés feladatát.