Termékleírás és adatok
Rösle buggyantott tojás készítő
Az angol reggeli hagyományához tökéletes buggyantott tojások készítéséhez. A tojások óvatosan főnek egy enyhén forró vízfürdőben, és a tapadásmentes bevonatnak köszönhetően könnyen kivehetők a formából. Közvetlenül az edénybe helyezve, körülbelül 5 perc múlva tökéletes buggyantott tojás készül. Gyors és egyszerű tisztítás – akár mosogatógépben is.
Főbb jellemzők
- 18/10 rozsdamentes acél tapadásmentes bevonattal (hőálló akár 260 °C-ig)
- Ideális buggyantott tojásokhoz, például Eggs Benedict-hez, reggelire, pirítósra, szendvicsekhez vagy salátákhoz
- A buggyantott tojás készítő az edény alján áll és stabil helyzetben marad
- Hosszú nyél a könnyű emeléshez
- A tapadásmentes bevonat megakadályozza a ragadást
- Oldalsó nyílások a könnyű leöntéshez
- Mosogatógépben mosható
Használati útmutató
Töltsd meg az edényt 2/3-ig vízzel, adj hozzá egy kevés ecetet, és melegítsd fel – a víz nem forrhat (90 °C az ideális). Egy kevés semleges olajjal enyhén kend ki a formát, helyezd az edénybe, és melegítsd elő kb. 2 percig. A buggyantott tojás készítőnek legalább 2 cm víz alatt kell lennie. Először üsd fel a tojást egy kisebb tálba, majd gyorsan öntsd a formába, amely még mindig a vízben áll. Körülbelül 4-6 perc elteltével vedd ki, és az oldalsó nyílásokon engedd le a vizet. Igény szerint használj kanalat vagy spatulát a tojás kiemeléséhez.
| Tömeg | 0,182 kg |
| Magasság | 9 cm |
| Szélesség | 13 cm |
| Hosszúság | 14,5 cm |
| Kiszerelés súlya | 0,106 kg |
| Hőállóság | 260 °C |
| Mosogatógépben mosható | igen |
| Anyag | 18/10 rozsdamentes acél |
| Tűzhelyre, indukcióra vagy sütőbe alkalmazható | nem |