Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Modern pizza kemence, az OONI

Modern pizza kemence, az OONI
Magyarországon is elérhető az egyik leginnovatívabb kerti sütő, amelyben főként pizzát készíthetünk, de emellett sok más grill étel, sütemény és finomság tud elkészülni. Az OONI azoknak lehet érdekes, akik a Nápolyi pizzáért rajonganak és kedvelik a kertben való sütögetést is. Ebben a cikkben ezt a remek pizza sütőt szeretnénk bemutatni.

Az OONI egy igazi revolúció eredménye

..,amely felismerte, hogy az otthonunkban megtalálható hagyományos sütők, nem alkalmasak pizza sütésre, hiszen maximum 250-300 C°-ig tudjuk azokat felmelegíteni, amely egy fagyasztott pizza esetében nem probléma, hiszen a minőségen sokat rontani talán már nem tud, azonban amint egy saját kezűleg gyúrt tésztából és alapanyagokból rakunk össze egy pizzát, máris nagyobb problémát okozhat a sütő képességeinek mivolta. 

Forrás: Unsplash, Konyhai belső dizájn, Andrea Davis

Az első OONI sütő, amely ezt a problémát hivatott megoldani egy igen designos módon a 2012-ben elinduló pellet pizza kemence volt, amely és a további sütők is 500 C°-ig melegíthetőek mindössze 15-20 perc alatt, és több méretnek köszönhetően kisebb és nagyobb pizzákat is elkészíthetünk 60-90 másodperc alatt. 

"Mindenki megérdemli a remek pizzát"

Pontosan ebből a célból jött létre ez a családi vállalkozás és ebben a szemléletben gyártják és hódítják meg Európát és az Egyesül Államokat a kerti pizza sütőkkel. A férj, Kristian kezdett igazán belemerülni a pizza sütésbe és a nem elég jó eredmények kezdték kiábrándítani és keresésre bíztatni, hogy megtalálja azt a sütőt, amivel egy számára elfogadható végeredményt tud produkálni, azonban ez nem következett be, így saját maguknak kellett megalkotni azt a sütőt, ami elhozza a tökéletes végeredményt és a Nápolyi stílusú pizzát Apropó Olaszország, valóban érdekes, hogy nem onnan indultak a sütők, viszont talán valahol érhető is, hiszen Olaszországban már mélyen gyökerező hagyománya van és minden sarkon megtalálható finom pizzák tömkelege van az országban.

Forrás: Ooni, Margherita pizza

Az OONI azóta bővült és már gázlángos, vegyes tüzelésű és eredeti pellet verzióban is elérhető, a blogposzt alatt vagy a itt a Grilltársaság oldalán.

Az oldal tetejére