Az OONI egy igazi revolúció eredménye
..,amely felismerte, hogy az otthonunkban megtalálható hagyományos sütők, nem alkalmasak pizza sütésre, hiszen maximum 250-300 C°-ig tudjuk azokat felmelegíteni, amely egy fagyasztott pizza esetében nem probléma, hiszen a minőségen sokat rontani talán már nem tud, azonban amint egy saját kezűleg gyúrt tésztából és alapanyagokból rakunk össze egy pizzát, máris nagyobb problémát okozhat a sütő képességeinek mivolta.
Forrás: Unsplash, Konyhai belső dizájn, Andrea Davis
Az első OONI sütő, amely ezt a problémát hivatott megoldani egy igen designos módon a 2012-ben elinduló pellet pizza kemence volt, amely és a további sütők is 500 C°-ig melegíthetőek mindössze 15-20 perc alatt, és több méretnek köszönhetően kisebb és nagyobb pizzákat is elkészíthetünk 60-90 másodperc alatt.
"Mindenki megérdemli a remek pizzát"
Pontosan ebből a célból jött létre ez a családi vállalkozás és ebben a szemléletben gyártják és hódítják meg Európát és az Egyesül Államokat a kerti pizza sütőkkel. A férj, Kristian kezdett igazán belemerülni a pizza sütésbe és a nem elég jó eredmények kezdték kiábrándítani és keresésre bíztatni, hogy megtalálja azt a sütőt, amivel egy számára elfogadható végeredményt tud produkálni, azonban ez nem következett be, így saját maguknak kellett megalkotni azt a sütőt, ami elhozza a tökéletes végeredményt és a Nápolyi stílusú pizzát. Apropó Olaszország, valóban érdekes, hogy nem onnan indultak a sütők, viszont talán valahol érhető is, hiszen Olaszországban már mélyen gyökerező hagyománya van és minden sarkon megtalálható finom pizzák tömkelege van az országban.
Forrás: Ooni, Margherita pizza
Az OONI azóta bővült és már gázlángos, vegyes tüzelésű és eredeti pellet verzióban is elérhető, a blogposzt alatt vagy a itt a Grilltársaság oldalán.