Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Könnyű kezdő útmutató 1. TIPP

Könnyű kezdő útmutató 1. TIPP

Hasznos ötletek a Weber használata előtt

HA MOST VÁSÁROLTÁL EGY WEBER GRILLT akkor már biztosan alig várod, hogy elkészíthesd azt a sok, íncsiklandóan finom ételt, amelyet a segítségével el tudsz majd készíteni.

Azonban mielőtt nekilátnál, adunk néhány egyszerű tippet ahhoz, hogyan használhatod a legeredményesebben az új grilledet.

ELSŐ TIPP: FEDŐT RÁ!

Az új Weber grill fedele nem csak dísz és nem csak az eső ellen véd. Ezeken túl még számos előnye van.

Amikor George Stephen, a Weber alapítója feltalálta a Weber gömbgrillt 1952-ben, egész forradalmat indított el a grillezés terén. Ez nemcsak a kerek formának, de legalább akkora mértékben a fedőnek is köszönhető. A fedő egész egyszerűen megnyitotta a kaput a sütési módszerek egész univerzuma előtt, amelyek nyitott grillel korábban elképzelhetetlenek lettek volna. A fedő pedig ma is ugyanolyan fontos, mint akkor volt!

 

A SZABÁLY EGYSZERŰ

          Ha a fedő sütés közben rajta van a rácson és a szellőzőnyílások nyitva vannak, a levegő áralmása szabályozhatóvá válik, és a hő keringeni tud a grill egész belső terében. Így tetszésed szerint szabályozhatod a hőmérsékletet, és elkerülheted a váratlan belobbanásokat, amelyek elszenesíthetik az ételt és csökkenthetik az ízélményt. Ezért mindig tedd a fedőt a rácsra sütés közben! Így a rács konvekciós sütőhöz hasonló módon működik, és nagy hússzeleteket, például marhaszeletet, egész pulykát, stb. készíthetsz benne. Sütést, füstölést és rengeteg más ételkészítési módszert is alkalmazhatsz a grilleden. A hő és a pára bent tartásával az étel is hamarabb elkészül, és a megőrzött nedvesség óvja a húst a kiszáradástól. Ne feledd tehát: mindig használd a fedőt, ha azt szeretnéd, hogy a sütés könnyű legyen, az étel pedig ízletes!