Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Grillhőmérő

A hat legfontosabb alapfelszerelés, kezdő felszerelés grillezéshez

2017. 08. 22. 00:00:00

Ez a cikk kezdő grillezőknek szól, vagy újrakezdőknek, akik szeretnék jobban elsajátítani az alapokat. Egyszerűségre törekszünk, semmi olyan dologról nem lesz szó, amit csak a beavatottak ismernek. Azt szeretnénk, ha ezután bárki, aki kedvet érez ahhoz, hogy a szabadban, a kertben, a nyaralóban  süssön, az jó élményekkel, finom ételekkel legyen gazdagabb. Nézzük, mi az a hat dolog, amit érdemes beszerezni.

Miért kell egy igazi szmóker, ha van grillsütőd is? - [esettanulmány]

2017. 08. 18. 12:42:43
Kerti sütéshez, szabadtéri grillezéshez sok remek tipp és recept van, ám akkor is vannak új és különleges utak, ha már szinte minden trükköt kipróbáltunk egy hagyományos faszenes grillen. A füstölés egészen más dimenzióba emeli a húst, még akkor is, ha ugyanazt a receptet használjuk. Most egy esettanulmányt adunk közre, amiben ugyanonnan származó 2 darab egyforma baby-back rib-et készítetünk elő, ugyanazon fűszerezéssel és pácolásal, de az egyiket egy  Weber gömbgrillben, a másikat pedig egy Weber Smokey Mountain töltényszmókerben, egyszerre, ugyanazon a napon, ugyanúgy. egyforma ideig.

Faszenes grill hőszabályozása

2017. 06. 19. 16:00:00

Hogyan biztosítsuk az egyenletes hőmérsékletet hosszabb sütésidő, barbecue sütés esetén? Az égésekor keletkező hőt nem annyira nehéz egyenletesen tartani, megfelelően szabályozni, mint az első hallásra gondolnánk. A lényeg az, hogy minőségi keményfából égetett faszenet, még jobb, ha faszén brikettet használunk barbecue sütéshez.

A brikett előnye, hogy a darabjai egyforma méretűek, így kiszámíthatóbban adja le a hőt az égés során.  A barbecue lényege, hogy hosszan, de nem túl magas hőfokon készül el a hús, amitől az ízei egy egészen más, jellegzetes dimenzióba emelkednek.

Grill hőmérő típusok

2017. 04. 14. 09:51:14

Maghőmérő, az meg minek?

Sokan gondolják, hogy akkor kész a sülthús, ha már kiszáradt és túlsütött. Azt mondják, hogy jól átsült, és közben nem is tudják, milyen az, ha szaftos, puha és nedves. Ahhoz, hogy ilyen állagú húst ehessünk, abban a pillanatban kell befejezni a sütést, amikor a hús maghőmérséklete elérte a kívánt hőfokot.