Grillhőmérő
A hat legfontosabb alapfelszerelés, kezdő felszerelés grillezéshez
Ez a cikk kezdő grillezőknek szól, vagy újrakezdőknek, akik szeretnék jobban elsajátítani az alapokat. Egyszerűségre törekszünk, semmi olyan dologról nem lesz szó, amit csak a beavatottak ismernek. Azt szeretnénk, ha ezután bárki, aki kedvet érez ahhoz, hogy a szabadban, a kertben, a nyaralóban süssön, az jó élményekkel, finom ételekkel legyen gazdagabb. Nézzük, mi az a hat dolog, amit érdemes beszerezni.
Miért kell egy igazi szmóker, ha van grillsütőd is? - [esettanulmány]
Faszenes grill hőszabályozása
Hogyan biztosítsuk az egyenletes hőmérsékletet hosszabb sütésidő, barbecue sütés esetén? Az égésekor keletkező hőt nem annyira nehéz egyenletesen tartani, megfelelően szabályozni, mint az első hallásra gondolnánk. A lényeg az, hogy minőségi keményfából égetett faszenet, még jobb, ha faszén brikettet használunk barbecue sütéshez.
A brikett előnye, hogy a darabjai egyforma méretűek, így kiszámíthatóbban adja le a hőt az égés során. A barbecue lényege, hogy hosszan, de nem túl magas hőfokon készül el a hús, amitől az ízei egy egészen más, jellegzetes dimenzióba emelkednek.
Grill hőmérő típusok
Maghőmérő, az meg minek?
Sokan gondolják, hogy akkor kész a sülthús, ha már kiszáradt és túlsütött. Azt mondják, hogy jól átsült, és közben nem is tudják, milyen az, ha szaftos, puha és nedves. Ahhoz, hogy ilyen állagú húst ehessünk, abban a pillanatban kell befejezni a sütést, amikor a hús maghőmérséklete elérte a kívánt hőfokot.