Számtalan alkalommal járunk különböző Magyar és külföldi neves eseményeken, ahol bizony nagyobb séfek és grill mesterek is megfordulnak. Sütési műfajtól függetlenül arra lettünk figyelmesek, hogy egy közös dolog van bennül, mégpedig az, hogy a használt kést, amivel dolgoznak, nagyon gondosan válogatják meg. Ők úgy gondolják, hogy a választott kés az egyik legfontosabb eleme az előkészületeknek, a minőségi alapanyagokon kívül, hiszen sok esetben a már bevált kés kényelmesen forog a kezükben, amely éles acélból és remek fogású markolatból áll.
Mi az tehát, ami alapvető funkció egy kés esetében?
1. Megfelelő markolat, kényelmes és könnyű fogás. Nagyon fontos, főleg ha sokat használjuk az eszközt.
2. Az él fajtája: Nálunk az acél a sztár, ennek megmunkálása, hőkezelése, ami leginkább meghatároz
- Az élezés olyan műfaj, aminek érdemes utána járni, hiszen rengeteg jelöléssel találkozhatunk.
- Nagyobb csoportba sorolva ez lehet rozsdamentes, szénacél, ötvözetlen, hideg vagy meleg munkaacélok.
Ezen az oldalon lehet kicsit tájékozódni: http://www.kesblog.hu/?page_id=459
3. Megfelel-e a célnak, vagyis mit szeretnénk kezdeni a késsel, legyen az filézés, vastagabb húsok szeletelése vagy zöldség felvágása.
Ahogy már a cím is sugallja mi a Forged márka mellett tettük le a voksunkat, amivel úgy erezzük a legjobb késeket tudjuk nektek kínálni. Nagyszerű Japán acél penge és tradicionális megmunkálás jellemzi. Ezeket a késeket 100%-ban kézzel gyártják és külön éleznek meg, nagy körültekintéssel és szakértelemmel. Gyönyörű egyedi design és kiszolgálás jár a termékhez, hiszen minden egyes darab saját fadobozban kerül értékesítésre.
Ez a videó bevezet az előállítás folyamatába.