Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk

Kamado-t egyet vesz az ember életében

Kamado-t egyet vesz az ember életében

Egy az USA-ban gyártott PRIMO CERAMIC GRILL kamado jóval többe kerül, mint egy kínai üzem utánzatokat gyártó tömegterméke.

Akkor melyikbe érdemes beruházni, és miért?

 

Nos mint tudjuk általában igaz a mondás, hogy "túl szegény vagyok ahhoz, hogy olcsó dolgokat vásároljak!"


Különösen igaz ez egy kerámia grillsütő kemence esetében. Kényes termékről beszélünk, hiszen a kerámia odakoccanhat, hirtelen hőhatásra túlfeszülhet, megsérülhet.


Mi azt mondjuk, úgy kell kalkulálni, hogy olyan kerámia sütőbe ruházzunk be, amelyikre igaz:
"Kamadót egyet vesz az ember életében!"

Ez pedig egy PRIMO CERAMIC GRILL!

Miért? Mert a stabil magyarországi forgalmazó a GRILLTÁRSASÁG Kft. az amerikai gyártóval közösen egész életedre szóló cseregaranciát vállal a kerámia részek esetleges sérülésére.

Nem semmi, igaz?

De miért is mer a gyártó az egész világon eladott összes, sok tízezer PRIMO kamadóra ilyet bevállalni?
A válasz a kerámia anyagának az összetételében rejlik. A recept természetesen titkos, de a legfőbb összetevő a kordierit ásvány.
Míg a legtöbb kínai termék agyag alapú kerámiából készül, addig a PRIMO kordieritből.

Forrás: Primo Ceramic Grills Facebook oldal


De mi is az a kordierit?
A kordierit egy ritka magmézium-aluminium szilikát. Tulajdonsága a rendkívül magas, akár ezer °C hőállóság mellett a kivételes hőtartó képesség. Egy PRIMO-ban a beszabályozott sütési hőmérséklet széltől, esőtől, fagytól, kánikulától függetlenül hosszú órákig, akár egy egész napig is stabil marad, úgy, hogy utántölteni sem kell. Ráadásul minőségi faszénből meglepően keveset használ el.

 
A PRIMO az egyik legtakarékosabb, legstabilabb hőtartású grill/barbecue sütő a világon!

De miért oválisak a PRIMO modellek, amikor minden egyéb kamado gyártó kerek sütőket gyárt?
Remek észrevétel! Ez a PRIMO-k másik igazi nagy előnye. Nem azért ilyenek, mert kiégetés közben összenyomódtak volna, hanem azért, mert erre a különleges formára a gyártó eredményesen "patent"-et, azaz szabadalmat fogadtatott el. Ez bele is van égetve minden egyes PRIMO CERAMIC GRILL kupolájába!
A szabadalom lényege nem elsősorban a forma, hanem annak gyártási technológiája. Ezt pedig a szabadalom megsértése nélkül se kínai, se más gyártó leutánozni nem tudja.

De miért jobb az ovális a kerek formánál?
Nézzünk bele egy PRIMO sütőbe, és a válasz a szemünk elé tárul. A PRIMO OVAL modellek minden belső alkatrésze két fél részből áll. A legkevésbé szembetűnő, de legfontosabb felező alkatrész a tűztérbe állítható acél tűrtérelválasztó, ami minden kerek formájú vetélytársánál hatékonyabban teszi lehetővé két különböző hőzóna üzemeltetését, egy sütőben, egyszerre. Ha csak az elválasztott tűztér egyik oldalát töltjük meg faszénnel, a másik "üres" oldal fölé pedig elhelyezzük a "fél" deflektor követ, máris egy magas hőfokú, un. direkt zónánk és egy alacsony hőfokú, csak a sütőben keringő levegő által fűtött indirekt zónánk keletkezik. Ennek előnyét a steak-eket kedvelők ismerhetik leginkább. 

Forrás: Primo Ceramic Grills Facebook oldal

Ez csak egy példa a PRIMO-k belvilágának sokoldalú variálhatóságára. Ráadásul a legnagyobb ovális modell "felezett" grillrácsa is kényelmesen elfér bármely mosogatógépben, ami a kerek rácsokról nem feltétlenül mondható el.


De hát a kerek rácsok sütőfelülete nagyobb, mint az oválisé - mondhatná a kétkedő.


Nos a hasznos rácsfelület nem nagyobb, sőt! És az ovális PRIMO sütőfelülete egyszerűen hatékonyabb. A "kapitális" barbecue és grill húsok, mint a marhaszegy, a sertésoldalas, a liba, kacsa, vagy akár egy porchetta, mind-mind hosszúkás formájúak. Az ovális PRIMO kamadóban nincsen holt tér, a sütő levegő sokkal egyenletesebben kering a húsok körül, mint egy kerek sütőben. Tehát a húsunk is egyenletesebben sül.

Egy PRIMO OVAL 400XL modell sütőrácsának a hossza 64 cm!

Mennyi? Igen, 64 cm! A legnagyob  big-big kerek sütők rácsátmérője általában csak 60cm.
A PRIMO holt tér nélkül nagyobb sütőráccsal rendelkezik! A felülete hatalmas 2580 cm², emeleti kiegészítő ráccsal pedig további 1806 cm²-el növelhető. Gigantikus sütőfelület!


Gond nélkül elkészíthető rajta egyszerre:

  • 8 egész csirke, vagy
  • 2 nagy pulyka, vagy
  • 12 db steak vagy
  • 20 hamburger hús, vagy
  • 10 db oldalas.


És ezek csak a legfőbb előnyök voltak.

Tehát ha az életedben egyetlen-egyszer akarsz egy igazán sokoldalú és tartós grillkemencére költeni, és szeretnéd, hogy minden sütésed kimagasló örömöt szerezzen neked, és minden alkalommal learatnád vendégeid lelkes elismerését, akkor csatlakozz a PRIMO CERAMIC GRILL világméretű tulajdonosi táborához!

 

  • A PRIMO az egyetlen az USA-ban gyártott kamadó!
  • A PRIMO sütőit a világ legismertebb BBQ világbajnokságán, a KCBS World Championship versenyen, a JACK-en is használják Tennesseben.

Te se add alább, ha minőségi grillben gondolkodsz!

 

Az oldal tetejére